mediahoek

4 prachtige podcasts over mindfulness

Leestijd: 2 minuten

Om echt goed mindfulness te leren is het goed meditatie te beoefenen. Als je meer verdieping wil, zijn er natuurlijk genoeg boeken. Maar ook podcasts!

Podcast: een soort radio-uitzending

Een podcast is eigenlijk als een ouderwets radioprogramma. Maar dan on-demand. Oftewel, je kunt de afleveringen op elk moment opzoeken, downloaden (niet nodig, je kunt ook streamen) en luisteren. Een soort Netflix voor je oren.

Met verschillende formules: interviews, magazines, lezingen, oefeningen. En van elk onderwerp. Mindfulness is er ook bij.

Je kunt luisteren via je smartphone, tablet of via de browser op je computer. Als je een programma leuk vind, kun je je gratis abonneren.

Mindfulness-podcasts: beste van beiden

Een mindfulness-podcasts zitten een beetje tussen beoefening van mindfulness (meditatie) en er over lezen in. Want je leert veel van een podcast (zoal met een boek), maar omdat je naar de stem van een expert luister – heeft het ook iets meditatiefs. Door te luisteren word je alweer wat wakkerder en bewuster.

Daarom, een lijstje

Voor in de auto, of in de trein, of bij de wandeling of tijdens de afwas…

10 percent happier

Dan Harris is een Amerikaanse anker (een nieuws-presentator) en interviewt verschillende meditatieleraren en mensen in de wereld van mindfulness en psychologie. De interviews zijn in ’t engels en duren vaak een uur.

Practicing Human

Nog een Engelstalige podcast. Maar Cory kan zo mooi over mindfulness vertellen dat het een aanrader is. De dagelijkse afleveringen duren gemiddeld een kwartier. Begin bij deze podcast bij het begin.

30Now Podcast

Keukentafelgesprekken over meditatie, boeddhisme en mindfulness met o.a. Joost van de Heuvel-Rijnders en Eveliene Brandt. Mooie aflevering: Edel Maex.

Shannon Harvey

Deze Australische onafhankelijke journaliste maakte een documentaire over haar ‘jaar van mindful leven‘ en deze podcast gaat verder met het materiaal van interviews met mindfulnessleraren en wetenschappers. De docu is een aanrader en kun je online bekijken op haar website. De podcast geeft mooie verdieping. Engelstalig.

Similar Posts