4 prachtige podcasts over mindfulness

Leestijd: 3 minuten

Mindfulness leer je in de praktijk. Door te mediteren, of met open, milde aandacht in je dagelijks leven aanwezig te zijn.

Het is natuurlijk heel slim om eerst een training te doen. Maar, als dat nog een stap te ver is – of als dat aan gedaan hebt, zijn er andere opties.

Blogposts bijvoorbeeld. Of, boeken!

Dit artikel gaat over podcasts. Een superleuk medium om meer over mindfulness te leren!

Allereest, wat is een podcast?

Podcast: een soort radio-uitzending

Een podcast is eigenlijk als een ouderwets radioprogramma. Maar dan digitaal en on-demand. Oftewel, je kunt de afleveringen op elk moment opzoeken, downloaden of streamen, en luisteren. Een soort Netflix voor je oren. Te luisteren via je smartphone, tablet of via de browser op je computer. Als je een programma leuk vind, kun je je gratis abonneren. Zo vind je makkelijk andere afleveringen van makers.

Podcasts hebben verschillende formules: interviews, magazines, lezingen, oefeningen. Er zijn duizenden onderwerpen. Mindfulness is er ook bij.

Mindfulness-podcasts: tussen boek en meditatie in

Een mindfulness-podcasts zitten een beetje tussen beoefening van mindfulness (meditatie) en er over lezen in. Je kunt heel veel leren van een podcast, zoals uit een boek. Maar, omdat je naar de stem van een expert luistert – heeft het soms ook iets meditatiefs. Door te luisteren her-inner je je weer waar mindfulness om gaat en dat je al in het hier-en-nu bent.

Daarom, een lijstje

Voor in de auto, of in de trein, of bij de wandeling of tijdens de afwas…

Als je aanvullingen hebt, laat het me weten.

10 percent happier

Dan Harris is een Amerikaanse anker (een nieuws-presentator) en interviewt verschillende meditatieleraren en mensen in de wereld van mindfulness en psychologie. De interviews zijn in ’t engels en duren vaak een uur.

Practicing Human

Nog een Engelstalige podcast. Maar Cory kan zo mooi over mindfulness vertellen dat het een aanrader is. De dagelijkse afleveringen duren gemiddeld een kwartier. Begin bij deze podcast bij het begin.

30Now Podcast

Keukentafelgesprekken over meditatie, boeddhisme en mindfulness met o.a. Joost van de Heuvel-Rijnders en Eveliene Brandt. Mooie aflevering: Edel Maex.

Shannon Harvey

Deze Australische onafhankelijke journaliste maakte een documentaire over haar ‘jaar van mindful leven‘ en deze podcast gaat verder met het materiaal van interviews met mindfulnessleraren en wetenschappers. De docu is een aanrader en kun je online bekijken op haar website. De podcast geeft mooie verdieping. Engelstalig.


Coaching met Heleen

Naast de mindfulnesstrainer, ben ik ook Life Coach. Ik coach ambitieuze vrouwen met een sterkte Innerlijke Criticus. Wil je kennismaken met deze stijl van coaching? Dat kan door je emailadres achter te laten voor de nieuwsbrief. Ik stuur je dan een oriëntatie met een coaching-oefening en mijn uitgangspunten.

Subscribe

Vergelijkbare berichten