Aanbevelingen

Het kennismakingsgesprek vooraf per telefoon heb ik als prettig en waardevol ervaren. De telefonische contacten in periode van ziekte vond ik heel bijzonder. Voor de continuïteit van de training erg belangrijk.

Monique, cursist 8-weekse groepstraining

Ik heb geleerd meditaties te doen zonder daarbij de lat te hoog te leggen voor mijzelf. Het is zoals het is – en als het niet gaat, volgende keer beter.

Eigenlijk zou iedereen een mindfulnesstraining moeten volgen en niet pas als de nood (te) hoog! Voor iedereen leerzaam, niet alleen bij stress en burnout.

Sterre, cursist 8-weekse groepstraining

Ik heb geleerd dat je gedachten negatief kunnen uitwerken. Je gedachten hoef je niet ‘zoveel gewicht’ te geven. Hoe je meer kunt genieten door niet te oordelen en te stressen.

Cursist 8-weekse groepstraining

Ik heb bij Heleen de 8-weekse personal mindfulness training doorlopen. De handouts en oefeningen waren heel waardevol, maar de contactmomenten maakten de cursus pas echt af. De uitleg, toelichting van Heleen en de gesprekken zorgden voor een intense onderdompeling en beter begrip. Juist die persoonlijke draai is wat de training in mijn ogen zo goed maakte. Aanrader.

Cursist individuele 8-weekse training

De 8-weekse mindfulnesstraining heb ik als heel prettig ervaren. Heleen heeft een fijne stem, biedt een mooie afwisseling tussen ervaren en theorie en creëert een veilige en open sfeer. Ik heb praktische tools gekregen om op het moment dat ik stress ervaar, terug te keren naar het hier en nu waardoor er ontspanning en ruimte ontstaat. Je hoeft hier niet uren voor in kleermakerszit te zitten maar het is ook tijdens een werkdag toepasbaar.  De training heeft me meer bewustzijn opgeleverd en oog voor de mooie momenten die het leven te bieden. Heleen laat je dat zien en ervaren. Iedereen zou dit moeten doen!

Charlotte, cursist van de 8-weekse training

Heleen heeft mij geleerd om een stap terug te zetten uit het dagelijks leven en goed naar mijn lichaam en vooral gedachten luisteren. Ik ben nu beter in staat om zonder oordeel naar een situatie te kijken en word minder beïnvloed door stress. Aangezien er momenteel veel dingen veranderen in mijn leven, komt dit goed van pas! Ook kan ik beter genieten van (welverdiende) rustmomenten, zonder me daar schuldig over te voelen.
Ik ben er vooral achter gekomen dat gedachten of emoties er gewoon “mogen zijn” en dat ze niet meteen in een hokje “positief” of “negatief” geplaatst hoeven te worden. Dit laat mij met een lievere en open blik naar mezelf kijken.
Natuurlijk is het leven nog steeds niet altijd rozengeur en maneschijn, maar dankzij Heleen’s mindfulness cursus kan ik beter met de (ups en) downs omgaan!

Laura, student en cursist van de 8-weekse training

Waar ik het meest tegenaan loop is dat ik vaak niet compleet eerlijk ben naar mijzelf. Ik raak verstrikt in verhalen over hoe ik zou moeten zijn of wat ik zou moeten doen. Ik denk bijvoorbeeld dat ik geen tijd heb om voor mezelf te zorgen, of dat de anderen mij alleen waarderen als ik ze precies geef wat ik denk dat ze willen.

Heleen weet als geen anders dit soort gedachten door te prikken. Niet door mij dat te vertellen, maar door heel open en geïnteresseerd door te vragen. Voor Heleen is niets vanzelfsprekend, alles is de moeite van het onderzoek waard.

AanbevelingLoes

De vraag ‘is dit waar?’ stelt ze mij met een milde en heldere stem. Ze ziet precies waar de schoen wringt waardoor ik steeds weer in staat ben illusies door te prikken en terug te keren naar wat er daadwerkelijk toe doet. Zo word ik steeds vrijer van mijn patronen en geniet ik meer en meer van het leven.

Loes, ontwerper en trainer