Kim – coachee Life en Mindset Coaching

After years and years of burnout after burnout, I had basically lost hope that I would ever be able to function without heading straight into my next burnout.  After working with Heleen for a few months, I’m FINALLY establishing routines and adding mindfulness to my days. I have started listening to my body more which is amazing because last time I didn’t listen to it I ended up in the emergency room!! I know it sounds too good to be true but it is true. Heleen is a very kind coach who has helped me to break down my goals into bite-sized tasks.  She seriously has a way of breaking it down to such a simple level that success is inevitable!

I cannot believe I have spent most of my life without coaching.  As a neurodivergent I’ve always been looking for tips and tricks to try to make life just a little easier. Heleen has coached me to find tips and tricks that work for me!  Ones I would have never thought of on my own in a million years!

I come to the coaching session a hot mess every time and leave with a sense of peace, clarity and motivation. I’m ready to take on the world after our sessions!

Give it a go, you have nothing to lose except a mind mess. You don’t even have to have something specific to coach on, Heleen will help you. Believe me when I say that you have way more to coach on than hours in the day.

Thank you so much Heleen for being an amazing coach!


Cursist 8-weekse groepstraining

Via een kennis had over mindfulness gehoord. Ik was nogal sceptisch over mindfulness. Ik had niet het gevoel dat het bij mij paste. Toch ingeschreven onder het motto baat het niet dan schaadt het ook niet. Het gevoel van niet passen werd nog eens verstrekt toen in de eerste sessie een zintuiglijke oefening op het programma stond. Op dat moment speelde ik sterk met de gedachte om te stoppen. Te zweverig en te ver van mijn bed dacht ik. In diezelfde sessie zat gelukkig ook een bodyscan oefening, een begeleide lange meditatie om in het zijn te blijven. Achteraf blijkt dat ik mij meer thuis voel mij formele oefeningen dan bij informele oefeningen.  

Door die oefening bleef ik bij mindfulness. Ik ontdekte / leerde tijdens de training van het gedachtentreintje, het snel opvolgen van gedachten zonder dat je daar iets aan kunt doen alleen maar beseffen dat ze er zijn maar verder geen enkele waarde aan hechten. Een andere eyeopener waren de 2 mogelijke reacties op een stress signaal een automatische reactie of bewuste response. Voor mij heel leerzaam omdat ik vrijwel altijd onbewust reageer via een automatische reactie op een stresssignaal. Als je je daarvan bewust bent, is dat de start naar een bewuste (gecontroleerde) response en dus naar stressvermindering.

Dit en nog veel meer heb ik geleerd bij de 8-weekse training. Maar dat was niet mogelijk geweest zonder de bezielende leiding van Heleen. Een evenwichtige coach met veel geduld die op de juiste momenten een gepaste stilte kan laten vallen om zo meer reacties te krijgen maar ook iemand die kan doorvragen om het ”gevoel” naar boven te krijgen.  


Loes, ontwerper en trainer

Waar ik het meest tegenaan loop is dat ik vaak niet compleet eerlijk ben naar mijzelf. Ik raak verstrikt in verhalen over hoe ik zou moeten zijn of wat ik zou moeten doen. Ik denk bijvoorbeeld dat ik geen tijd heb om voor mezelf te zorgen, of dat de anderen mij alleen waarderen als ik ze precies geef wat ik denk dat ze willen.

Heleen weet als geen anders dit soort gedachten door te prikken. Niet door mij dat te vertellen, maar door heel open en geïnteresseerd door te vragen. Voor Heleen is niets vanzelfsprekend, alles is de moeite van het onderzoek waard.

null

De vraag ‘is dit waar?’ stelt ze mij met een milde en heldere stem. Ze ziet precies waar de schoen wringt waardoor ik steeds weer in staat ben illusies door te prikken en terug te keren naar wat er daadwerkelijk toe doet. Zo word ik steeds vrijer van mijn patronen en geniet ik meer en meer van het leven.


Monique, cursist 8-weekse groepstraining

Het kennismakingsgesprek vooraf per telefoon heb ik als prettig en waardevol ervaren. De telefonische contacten in periode van ziekte vond ik heel bijzonder. Voor de continuïteit van de training erg belangrijk.


Cursist individueel

Ik heb de training mindfulness als zeer positief ervaren. De individuele sessies waren een goede mix tussen theorie en praktijk. Vooraf hebben we samen inzichtelijk gemaakt wat mijn aanleiding was voor deelname aan de training – ik kan zeggen dat de training heeft bijgedragen aan het vinden van een oplossing hiervoor.

Don, cursist individuele mindfulness

Deze cursus heeft mij echt enorm veel gebracht. Mindfulness is een goede tool die je in het alledaagse leven goed kan gebruiken. Het haalt je uit van drukke automatische piloot van ’to-do’ lijstje aftikken naar het hier en nu. Van genieten van het huidige moment, zonder hier iets aan te willen veranderen. De oefeningen zijn makkelijk toepasbaar in het normale leven.
Heleen is een fijne trainer die echt de tijd voor je neemt.
Ben zeker op een paar moment mijzelf goed tegen gekomen. Dit had ik niet verwacht toen ik hiermee begon.
Mindfullness is zeker een toevoeging voor iedereen. Raad daarbij Heleen aan.


Sterre, 8-weekse groepstraining

Ik heb geleerd meditaties te doen zonder daarbij de lat te hoog te leggen voor mijzelf. Het is zoals het is – en als het niet gaat, volgende keer beter.

Eigenlijk zou iedereen een mindfulnesstraining moeten volgen en niet pas als de nood (te) hoog! Voor iedereen leerzaam, niet alleen bij stress en burnout.


Cursist individuele training

Ik heb bij Heleen de 8-weekse personal mindfulness training doorlopen. De handouts en oefeningen waren heel waardevol, maar de contactmomenten maakten de cursus pas echt af. De uitleg, toelichting van Heleen en de gesprekken zorgden voor een intense onderdompeling en beter begrip. Juist die persoonlijke draai is wat de training in mijn ogen zo goed maakte. Aanrader


Laura, groepstraining

Heleen heeft mij geleerd om een stap terug te zetten uit het dagelijks leven en goed naar mijn lichaam en vooral gedachten luisteren. Ik ben nu beter in staat om zonder oordeel naar een situatie te kijken en word minder beïnvloed door stress. Aangezien er momenteel veel dingen veranderen in mijn leven, komt dit goed van pas! Ook kan ik beter genieten van (welverdiende) rustmomenten, zonder me daar schuldig over te voelen.

Ik ben er vooral achter gekomen dat gedachten of emoties er gewoon “mogen zijn” en dat ze niet meteen in een hokje “positief” of “negatief” geplaatst hoeven te worden. Dit laat mij met een lievere en open blik naar mezelf kijken.

Natuurlijk is het leven nog steeds niet altijd rozengeur en maneschijn, maar dankzij Heleen’s mindfulness cursus kan ik beter met de (ups en) downs omgaan!


Charlotte, cursist groepstraining

De 8-weekse mindfulnesstraining heb ik als heel prettig ervaren. Heleen heeft een fijne stem, biedt een mooie afwisseling tussen ervaren en theorie en creëert een veilige en open sfeer. Ik heb praktische tools gekregen om op het moment dat ik stress ervaar, terug te keren naar het hier en nu waardoor er ontspanning en ruimte ontstaat. Je hoeft hier niet uren voor in kleermakerszit te zitten maar het is ook tijdens een werkdag toepasbaar. De training heeft me meer bewustzijn opgeleverd en oog voor de mooie momenten die het leven te bieden. Heleen laat je dat zien en ervaren. Iedereen zou dit moeten doen!


Cursist, groepstraining

Ik heb geleerd dat je gedachten negatief kunnen uitwerken. Je gedachten hoef je niet ‘zoveel gewicht’ te geven. Hoe je meer kunt genieten door niet te oordelen en te stressen.


Cursist individueel

Na aantal jaren opnieuw de basiscursus doorlopen. Opfrisser, stok achter de deur en vooral omdat het mij eerder veel goeds bracht. Fijne coach, maakt kundige indruk, goed afstemmend en flexibel. Het bracht mij opnieuw prettig dichterbij mijzelf en het hier en nu.