Over Heleen

Heleen
Mijn naam is Heleen en ik woon in Amsterdam. Ik ben geboren en getogen op de Veluwe, ben voor studie naar de stad gekomen, en niet meer vertrokken. Fietsend door de stad geniet ik de schoonheid, drukte en de diversiteit.

Aan de UvA studeerde ik geschiedenis, en daarna deed ik bedrijfseconomie aan de hogeschool. Na mijn studie ben ik in het bedrijfsleven aan de slag gegaan. 10 jaar, van administrateur tot controller in kleine en grote organisaties.

Hoe ik mindfulness ontdekte

Ik kwam zelf in aanraking met mindfulness toen ik wanhopig thuis op de bank zat met burn-out klachten. De training opende mijn ogen voor DIT moment. Voor het goede wat er wél was. Ik leerde mijn gedachten en gevoelens te observeren, en me er niet door te laten meeslepen. Of als ik me wel liet meeslepen, vriendelijk te zijn en weer opnieuw te beginnen.

Het verhaal dat ik mezelf vertelde, over falen, werd daardoor minder pijnlijk. De kritische stem is er nog wel, maar ik neem hem niet meer zo serieus. En nieuwsgierigheid, aandacht en openheid hebben alle ruimte gekregen.

Waarom de mindfulness training mij greep

De MBSR training is praktisch. Gericht op oefeningen en ervaren. De theorie van mindfulness wordt in de training gebruikt om je ontdekkingen in een groter kader te plaatsen. Maar ‘er over nadenken’ is tot een minimum beperkt. Dat is ook de kracht van deze training. Het is niet de denkgeest waarmee je dit leert. Mindfulnesstraining raakt een diepere laag van leren. Van weten of her-inneren. Het gaat daarmee verder dan het lezen van een boek over het onderwerp, het gaat om ervaren.

Daarom geef ik de training. Ik wil iedereen die geïnteresseerd is in mindfulness via de MBSR training de mogelijkheid geven zelf op zijn eigen unieke reis te gaan. En daarmee via de ervaring te (her)ontdekken hoe rijk het leven is.

Vaak heb ik gedacht: had ik dit maar eerder geleerd! Het had me zoveel helderheid, zachtheid en veerkracht kunnen geven. Waarom leer je dit niet op school, het is zo fundamenteel. Gelukkig wordt mindfulness tegenwoordig op basis- en middelbare scholen gegeven. En ik ben er om het de volwassenen bij te spijkeren.

Heleen hier-en-nu

  • In juni 2018 heeft Heleen de vervolgopleiding (aan het Centrum voor Mindfulness) tot mindfulnesstrainer afgerond.
  • Heleen heeft Vipassana-retraites gedaan bij Sanga Metta en met Frits Koster en Joost van den Heuvel Rijnders.
  • Door de Vereniging Mindfulness Based Trainers gecertificeerd tot Categorie 1 trainer. Registratienummer 20181201.
  • In augustus en oktober starten er (drie) 8-weekse groepstrainingen in Zaandam, Amsterdam Centrum en Amsterdam Zuid. Details vind je in de agenda. Aanmelden kan hier.
  • Heleen de verdiepende opleiding Mindfulness individueel (i-MBCT) gedaan. Een individueel traject biedt vrijheid en maatwerk en kan elk moment starten.
  • Heleen schrijft elke week over mindfulness. Artikelen vind je op het blog.
  • Je kunt op de hoogte blijven van trainingen en artikelen door je aan te melden voor de nieuwsbrief.
  • Heb je een vraag, na aanleiding van de informatie over mindfulness of Heleen, stel die via het contactformulier.

E-book

Meer lezen? Download het e-book Een introductie in mindfulness
Agendakussen(1)Contacteigenfotogeel(1)